1 צפייה בגלריה
אישה חולה ב בית חולים אילוסטרציה
אישה חולה ב בית חולים אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
בית משפט השלום בחיפה קבע לאחרונה ששירותי בריאות כללית תפצה בכ-344 אלף שקל אישה שנפצעה בפניה במהלך אשפוזה בבית החולים "העמק", כשנפלה בדרכה מהשירותים למיטה. השופט אחסאן כנעאן קבע שלא הובהר לאישה שאסור לה לקום מהמיטה ללא ליווי אחות.
הפציעה אירעה לפני כתשע שנים. האישה חוותה דימום שהעיד על היריון בלתי תקין ועברה טיפול גרידה בבית חולים "העמק" תחת הרדמה כללית. לאחר שההליך להפלת העובר הסתיים, היא אושפזה במחלקת נשים להמשך מעקב והתאוששות.
סביב השעה 2:00 לפנות בוקר התעורר אצלה צורך ללכת לשירותים. לטענתה היא הייתה עדיין מטושטשת מהגרידה ולכן צלצלה בפעמון על מנת שאחות תלווה אותה. בהעדר מענה מהצוות הרפואי, היא החליטה לבסוף לקום מהמיטה בכוחות עצמה, ובדרך חזרה נפלה על הרצפה. בדיקת סי.טי שבוצעה לה לאחר מכן הראתה שהיא סובלת משברים בעצמות הפנים, בלסת העליונה ובלחי.
בתביעה שהגישה בינואר 2017 היא טענתה שעברה הדרכה קצרה ביותר בנוגע לדרך שבה נכון לקום מהמיטה, ושהדפנות הושארו מונמכות בניגוד להנחיות. לדבריה מאז הפציעה הוא סובלת נקושי בפתיחת הפה וכאבים באיזור הלסת.
מנגד טענה שירותי בריאות כללית, כבעלת בית החולים, שהאישה קיבלה הדרכה מלאה על אודות הסיכונים האפשריים למעידות ולמרות זאת החליטה על דעת עצמה לקום לבד מהמיטה. היא ביקשה לדחות את התביעה על הסף או לחלופין לייחס לאישה אשם תורם בשיעור מלא.
עו"ד אמיר כצנלסוןעו"ד אמיר כצנלסון
השופט כנעאן הבהיר שאין מחלוקת בדבר חובתו של בית חולים להשגיח על מטופל שעבר פרוצדורה רפואית ולמנוע באמצעים סבירים את הסכנה. הוא העדיף את גרסת האישה להנחיות שניתנו לה מהצוות הרפואי, ולפיה נאסר עליה לקום לבד רק בירידתה הראשונה מהמיטה. הוא כתב שעדות התובעת בנקודה זו הייתה עקבית והוא מאמין לה.
מנגד, עדויות האחיות מטעם ההגנה השתנו במהלך ההליך. בעוד שבכתב ההגנה נטען שהאיסור לרדת מהמיטה הוא גורף ואיננו מוגבל לפעם הראשונה, בהמשך הציגו האחיות גרסה חדשה שלפיה האישה נדרשת לליווי רק אם היא לא חשה בטוב.
השופט קבע כי מצבה הרפואי של האישה באותו זמן חייב השגחה צמודה של צוות האחיות, מה שאומר כי היא למעשה הוטעתה: "ההדרכה שניתנה לתובעת הייתה שגויה, לא תאמה את מצבה הרפואי, והדבר גרם לה להבין, בניגוד למצבה הרפואי, שהיא צריכה עזרה בירידה מהמיטה רק בפעם הראשונה".
נקבע שההתנהלות המתוארת מהווה רשלנות ומחייבת את שירותי בריאות כללית לפצות את האישה ב-274,500 שקל. בנוסף נפסקו לה הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 69,900 שקל.
• לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין • ב"כ התובעת: עו"ד יצחק פז • ב"כ הנתבעת: עו"ד אילן ארז • עו"ד אמיר כצנלסון עוסק ברשלנות רפואית • הכותב לא ייצג בתיק • בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של אתר פסקדין • ynet הוא שותף באתר פסקדין